01.03.2023

ADANADA DEPREM BÖLGELERİ İÇİN YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Seyhan İlçe Müftülüğü ile Adana Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneğince deprem mağdurları için Adıyaman'a sebze ve meyve gönderildi. Adana Sebze-Meyve Komisyoncuları Hali esnafı deprem bölgesindeki depremzedelere ulaştırmak üzere Seyhan İlçe Müftülüğü din görevlileri rehberliğinde 3 saat içinde oluşan 1 tır sebze ve meyve yardımlarını İlçe Müftüsü Mehmet Yaman'ın duaları eşliğinde Adıyaman’a uğurladı.

Müftü Yaman, “Depremin yaşandığı günün sabahından itibaren İlçe Müftülüğümüz ve din gönüllüsü hocalarımızla İl Müftümüz Mehmet Taşcı hocamızın riyasetinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın plan ve yönlendirmeleri ile Adanalı kardeşlerimize, manevi rehberlik ve irşad hizmetleri başta olmak üzere, sosyal destek hizmetleri, yemek dağıtımı, yardım toplama ve ulaştırma, lojistik hizmetler, cenaze defin, techiz ve tekfin hizmetleri, taziye, barınma gibi hizmetleri yürütmenin gayretin ve çabanın içerisindeyiz. Rabbim millet bütünlüğümüzü ve ümmet bilincimizi bozmasın, devletimize zeval vermesin, bir daha böyle acılar yaşatmasın. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Rabbim rahmet eylesin, geride kalanlara ve milletimize sabırlar versin. Emeği geçen tüm görevlilerimizden, hal esnafı kardeşlerimizden razı olsun. Yaralarımızı birlikte saracağız, bölgede adeta küllerimizden tekrar doğacağız inşaallah ” dedi.