22.08.2016

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ

19/06/1986 tarih ve 19139 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 3306 sayılı kanunla Adana İli Seyhan ve Yüreğir adıyla iki İlçe kurulması hakkındaki kanun ile Adana Belediyesinin Seyhan Nehrinin doğusunda kalan bölümünü (Köy ve Kasaba) içine alarak Merkezi Karşıyaka semti olmak üzere, Yüreğir ilçesi kurulmuştur.

Yüreğir İlçesi dışında kalan Merkez ilçenin adı “Seyhan” olarak değiştirilmiştir.

27.02.1987 tarihi itibari ile Adana İl Müftülüğü ikiye bölünerek Seyhan ve Yüreğir olmak üzere İki İlçe kurulmuştur. 03.06.2008 yılında Seyhan İlçesi ikiye bölünerek Çukurova İlçesi, Yüreğir İlçesi ikiye bölünerek Sarıçam İlçeleri kurulmuştur Seyhan Müftülüğü Alidede Mahallesi Alimünif Caddesi 26009 Sk.Yağcami arkası 4 No'lu Adana Müftülüğü yanındaki şimdiki yerine yerleşerek hizmet vermeye başlamıştır.

Tarihsel süreçte farklı inanç, etnik gurup ve kültürü içinde barındıran, müslüman, hıristiyan, musevi, arap (nusayri), rum ve anadolu alevilerinin barış ve huzur içerisinde bir arada yaşamayı başardığı kentlerimizden biridir.

Ortadoğunun en büyük Cami olma özelliğini taşıyan Sabancı Merkez Camii ile birlikte 23’ü Tarihi olmak üzere 210 Cami, İbadethane olarak hizmet vermektedir.

* İlimiz Türkiye’nin 6. büyük şehridir. Seyhan; tamamıyla Adana şehir merkezi içerisinde kabul edilmektedir, Adana şehir sakinlerinin yaklaşık yarısına ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye'deki en kalabalık beşinci metropol ilçe statüsündedir.