16.09.2021

SEYHAN/İRŞAD HAFIZLIK BÖLGE KUR'AN KURSUNUN TEMELİ DUALARLA  ATILDI

Seyhan ilçe Müftülüğüne bağlı irşad Hafızlık bölge yatılı Kur'an kursumuzun temelleri atıldı.

Temel atma törenine Adana il Müftümüz, DHTVK Bölge Müdürü, Çevre Şehircilik İl Mdr. Yard., İlçe Müftülerimiz, diğer kurum amirleri, Dernek yönetimi, muhtarlarımız, hayırsever iş adamlarımız, din görevlilerimiz ve çok sayıda davetli katıldı. Projede, 3.5 dönüm arazi üzerine inşa edilecek olan yatılı Kur'an kursumuzun temelleri dualarla atıldı. Kursumuz, 150 yatılı, 100 de gündüzlü toplam 250 öğrenci kapasiteye sahip, derslikleri, toplantı salonu, kütüphanesi, mescidi, yatakhaneleri, yemekhanesi, mutfak, dinlenme alanları, spor salonları ile 7000 m2 kapalı alan olarak inşaa edilecek. Ayrıca alt katında 4-6 yaş grubu sınıfları, ihtiyaç odaklı bayanlara yönelik sınıfları olan 1200 kişi cemaat kapasiteli caminin de inşaa edileceği dev proje külliye niteliğinde hizmet verecektir. Program, İrşad Cami İmam Hatibi Mustafa AĞIRBAŞ'ın Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayıp, dernek yönetiminden Ramazan ÇİFÇİ’nin, derneğin faaliyetleri ve inşaatın işleyişi ile ilgili bilgiler vermesinin ardından, Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet YAMAN’ın, programa iştirak edenleri selamlaması, projede emeği geçenlere ve hayır sahibi vatandaşlarımıza teşekkür edip yardımseverlerimizi inşatımıza yardım etmeye davet etmesiyle tamamlandı. Program, Adana il Müftümüz sn. Dr. Hasan ÇINAR hocamızın katılımcılara hitaplarını gerçekleştirmesi ardından dua edip, tekbirler eşliğinde kurban kesilerek, temelin atılmasıyla tamamlandı. Bu dev projede emeği geçen hayır sahibi kardeşlerimize, Valiliğimize, Kaymakamlığımıza, Büyükşehir ve İlçe Belediyemize, NFC Mimarlığa, Can Hafriyata, İrşat Cami Derneğimize, din görevlilerimize, arsa tahsisinde emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve yetkililerine teşekkür eder, Rabbimizin rızasını dileriz.

Adanamızın yüz akı olacak, Kur’an’ın lafzını hamil, ahkamını amil hâfızların yetiştirileceği bu güzide eseri Rabbimiz bitirmeyi nasip eylesin.

Seyhan İlçemize, Adanamıza ve ülkemize hayırlı olsun.