20.08.2021

SEYHAN BEDİÜZ-ZAMAN NUR CAMİİ YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

Seyhan Ova mahallemizdeki Bediuz-zaman Nur Camiİ deprem dayanıklılığı testi sonrası mukavemetsizlik raporu sebebiyle yıkılıp yeni projesiyle hayır severlerimizin destekleriyle tekrar inşa edilmeye başladı.

Eski binanın ve minaresinin yıkımı ve hafriyatının taşınmasından sonra; projeye göre 850 m2 temel üzerine bodrum katı, 4-6 yaş Kur'an kursu, gençlik okuma salonu, sosyal donatı alanları, ana kubbesi, mahfili, minaresi, kadın cemaat alanı, ihtiyaç odaklı yetişkin Kur'an kursu ve etüt sınıfları, şadırvan, wc ve lavaboları, görevli odaları ve tüm müştemilatıyla mahallemiz ihtiyacını karşılayacak donatılara sahip yaklaşık 2600 m2 kapalı alanda inşaatı yapılacaktır.

İlçe Müftümüz Mehmet YAMAN'ın katılımlarıyla, dualar eşliğinde ilk karo betonunu dökülmeye başlandı. Camimizin inşaatında emeği geçen tüm hayır sahibi kardeşlerimize, görevli hocalarımıza, Cami Derneğimize, cemaatimize, mahallelimize ve dualarla desteklerini sunan kalbi ve gönlü Allah'ın evlerine bağlı olanlara teşekkür ediyoruz. Rabbim kendilerinden razı olsun ve dualarımızı kabul buyursun.