22.08.2016

HALİL UZUN

17.09.2010 - 08.09.2014

1964 yılında Çorum’da doğan Halil UZUN İlkokulu köyünde bitirdi. İlkokul döneminde ve okul bitiminden sonra yörenin bilinen hocalarından Hafız Mehmet Efendi den hafızlığa başladı ve Arapça ve Kur’ân-ı Kerim dersleri aldı. 1981 yılında Çorum İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.1982 yılında başladığı On dokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1986 yılında mezun oldu. Askerlik görevini Kırklareli Hudut Taburunda Subay olarak tamamladı.Avustralya’nın Melbourne kentinde 5 Yıl; Hollanda-Deventer bölgesinde de kısa süreli görev yaptı. İmam – Hatip Çorum Müftülüğü Vaiz Erzurum – Karayazıİlçe Müftüsü Sivas – Hafik Müftülüğü İlçe Müftüsü Tokat – Sulusaray Müftülüğü İlçe Müftüsü Yozgat – Yerköy Müftülüğü İlçe Müftüsü Balıkesir – Bandırma Müftülüğü İlçe Müftüsü Kocaeli – İzmit Müftülüğü İlçe Müftüsü Adana –Seyhan Müftülüğü İlçe Müftüsü görevlerinde bulundu.