08.09.2016

Müftü GÜLLER'in Kurban Bayramı Mesajı

Rahman ve Rahim Allah’ın adıyla.

Barış ve esenlik dini olan yüce dinimiz İslam’ın biz Müslümanlara hediye ettiği iki büyük sevinç gününden biri olan Kurban Bayramı’nı idrak etmek üzereyiz. Atamız Hz. İbrahim’in (as) sadakati ve Hz. İsmail’in (as) teslimiyetinin bir nişanesi olan Kurban Bayramı, bu sadakat ve teslimiyet şuuruyla yüce yaratıcımız olan Allah’a (cc) kulluğumuzu beyan etmek ve O’na olan kurbiyyettimizi artırmak amacıyla kurbanlarımızı arz ettiğimiz müstesna günlerdir.

Rabbimize arz edeceğimiz bu kurbanlar, fert olarak her birimizin ruh dünyasında sadakat ve teslimiyet şuurunun güçlenmesine katkı sağlayacağı gibi toplum içerisinde bir arada yaşadığımız, aynı havayı teneffüs ettiğimiz diğer kardeşlerimizle aramızdaki dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik şuuruna da katkı sağlayacaktır. Ülkemiz ve Dünya Müslümanları üzerinde türlü oyunların tezgahlandığı, dahili ve harici fitne ve ihanet şebekelerinin olanca gücüyle saldırdığı, her gün yaşanan katliamlarla oluk oluk Müslüman kanının akmaya devam ettiği bu günlerde, dostluk ve kardeşlik çatısı altında bir araya gelmenin önemini daha iyi kavramaktayız.

Ben; Kurban Bayramı vesilesi ile tüm kardeşlerimizin Bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyor, Rabbimize arz edeceğimiz kurbanlarımızın kabul edilmesini, bu kurbanlarımızın yüce yaratıcımız Allah’a (cc) yakınlaşmamıza, sadakat ve teslimiyet şuurumuzun pekişmesine katkı sağlamasını ve bu bayramın gerek dünyamızda gerekse ülkemizde barışa, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe vesile olmasını yüce Rabbimizden temenni ediyorum.

Hasan Hüseyin GÜLLER

Seyhan Müftüsü