20.02.2024

Üniversite Öğrencileri Arası Ödüllü Fotoğraf Yarışması

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARASI FOTOĞRAF ÇEKME YARIŞMASI

BİLGİ NOTU

1. Yarışmanın temel amacı gençlerle iletişim kurmak ve onları Başkanlık gençlik çalışmaları ile tanıştırmaktır. Bundan dolayı yarışmanın her aşamasında gençlik koordinatörleri ve gençlik çalışmalarında görev alan diğer personel aktif yer alacaktır.

2. Yarışma “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında; Çanakkale Ruhu” teması ile fotoğraf alanında yapılacaktır.

3. Başvurular, il ve ilçe müftülüklerine veya Diyanet Gençlik Hizmet Mekânlarına yapılacaktır.

4. Son başvuru tarihi 8 Mart 2024 olarak belirlenmiş olup yalnızca örgün eğitime devam eden üniversite (önlisans/lisans) öğrencileri katılabileceklerdir.

5. Yarışma, il müftülüklerince 18 Mart 2024 Pazartesi günü sonuçlandırılarak dereceye giren öğrenciler belirlenecek, internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden ilan edilecektir. Ödüle hak kazanan öğrencilere ödülleri, imkanlar ölçüsünce salon programlarında takdim edilecektir.

6. Yarışma il müftülüklerinde oluşturulacak komisyon tarafından; birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye giren öğrencilerin tespit edilmesiyle icra edilecektir.

7. Dereceye girip ödüle layık görülen öğrencilere il müftülükleri tarafından; birinciye 2.000 TL, ikinciye 1.500 TL, üçüncüye 1.000 TL para ödülü verilecektir.

8. Yarışma ödülleri Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) şube imkanları ile karşılanacaktır.

9. Yarışma için Valilik Olur’u ile bir değerlendirme komisyonu oluşturulacaktır.

10. Değerlendirme Komisyonlarında; müftü/müftü yardımcısı, üniversitelerden yahut farklı kurumlardan fotoğrafçılık alanında uzman bir personel, din hizmetlerinden sorumlu personel ve gençlik koordinatörü (yoksa müftülükçe belirlenecek bir personel) olmak üzere toplam dört (4) kişi yer alacaktır.

11. Değerlendirme komisyonu aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:

Konuyu fotoğrafta ifade edebilme gücü

40 Puan

Fotoğrafın kalitesi

30 Puan

Özgünlük

30 Puan

12. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecek, Müftülüklerce bir sonraki yıl Mart ayına kadar muhafaza edilecektir. Ayrıca dereceye giren eserler il müftülükleri tarafından Başkanlığa gönderilmek üzere tevhit edilecektir.

13. Yarışmacıların dikkat edecekleri hususlar;

a. Yarışmacılar, başvuru ve eser teslimi esnasında öğrenci olduğunu belirten belgeyi ve T.C. Kimlik Kartlarını yanlarında bulunduracaklardır.

b. Yarışmaya profesyonel veya amatör fotoğraf makinası, tablet, cep telefonu ile çekilmiş fotoğraflarla katılım sağlanabilir.

c. Yarışmaya sadece özgün fotoğraflarla katılım sağlanabilecek; fotoğraflar üzerinde herhangi bir program dahilinde oynama kabul edilmeyecektir.

d. Yarışmacılar en fazla üç fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

e. Fotoğraflar üzerinde isim numara vb. görseli etkileyici hiç bir unsur bulunamaz.

f. Fotoğraflar bizzat yarışmacı tarafından son bir yıl içinde çekilmiş olmalıdır. Fotoğraflar renkli ya da siyah-beyaz olabilir.

g. Yarışmaya gönderilen fotoğraflar, flaş bellek içerisinde teslim edilecek, resimlerin alınmasıyla flaş bellek öğrenciye geri iade edilecektir.

h. Fotoğraflar yarışmacının adı-soyadı ile isimlendirilecektir. Birden fazla fotoğrafla katılım sağlanmışsa numaralandırılma yoluna gidilecektir (örneğin: Asiye Durmaz-1).

ı. Fotoğrafın nerede ve ne zaman çekildiği ayrıca hazırlanacak word formatındaki belgede belirtilmelidir. Katılımcılar, kendi anlatım biçimleri ile fotoğraflarının kısa ve öz hikayesini buraya yazmalıdır.

i. Katılımcılar, fotoğrafın çekildiği yeri, tarihi ve saati yazmak zorundadır.

j. Fotoğraflar, daha önce hiç bir yarışmada ödül almamış olmalıdır. Ödül almış fotoğraflar tespit edildiği zaman yarışma dışı bırakılır. Ödül almış ise ödülü geri alınır. Bu durum diğer sıralamaları değiştirmez.

k. Fotoğraflar Çanakkale Ruhu” ile bağlantılı olmalıdır.

l. Katılımcılar eserlerinin özgün olduğunu, daha önce benzeri bir yarışmaya katılmamış olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

14. Eser teslimi sırasında öğrenci kendi imzasıyla yazdığı “Müftülüğünüzce düzenlenen fotoğraf yarışmasında adımın ve eserimin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca medya, internet ve sosyal medya platformlarında paylaşılmasını, eserimin sergilenmesini yahut basılarak yayınlanmasını onaylıyorum” şeklindeki, iletişim, okul ve bölüm bilgilerini içeren belgeyi ve kimlik fotokopilerine Müftülüğe teslim etmek zorundadır.

15. Yarışmanın tanıtım ve duyurusu sosyal medya yoluyla ve il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, gençlik koordinatörleri ve din görevlileri tarafından okullar bizzat ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. Gerekli görüşmeler yapılarak okullarda broşür ve diğer tanıtıcı materyaller kullanılacaktır. Ayrıca konu vaazlarda da dile getirilecektir. Din görevlileri, görevli oldukları Camii/Kur’an Kursu’na en yakın okullardan yüksek katılım sağlamaya yönelik çalışmalara teşvik edilecektir.

16. İl müftülükleri 29 Mart 2024 tarihi mesai bitimine kadar; yarışma verilerini excel/hesap tablosu formatında hazırlanan dosyaya aktarıp resmi yazıyla Başkanlığa göndereceklerdir. Tablo doldurulurken formatta resim, PDF gibi bir değişiklik yapılmayacaktır. Ayrıca dereceye giren eserler, flaş bellek içerisinde zarar görmeyecek şekilde muhafaza edilerek postayla Başkanlığa gönderilecektir.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü