09.06.2023

İl Müftüsü Mehmet Taşcı'dan Adana'daki İlçe Müftülükleri Personeline "Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" Tanıtım Seminerleri

Adana İl Müftülüğü koordinesinde ilçe müftülüklerince "2023 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişâre Toplantıları" gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam, Karaisalı, Pozantı, Aladağ, Ceyhan ve Karataş İlçe Müftülükleri personeline yönelik "Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantıları" düzenlendi. Gerçekleştirilen toplantılara İl Müftüsü Mehmet Taşcı, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı. Müftü Mehmet Taşcı personele hitâben konuşmasında; "Bizler meslek hayatımızda bir din görevlisi olarak peygamber vârisiyiz. Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor: "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." "Müminler bir vücudun uzuvları gibidir." Başka bir hadiste ise; "Tuğlaları birbirine geçmiş bina gibidir" buyuruyor. Bir tarafta açlıktan ölenler, diğer tarafta tokluktan ölenler var. Vatandaşımız 600 bine yakın kurban hissesini bize güvenerek emanet ediyor ve bu kurbanla yurtiçi ve yurtdışında bir çok kişiye ulaşmamız bekleniyor. Hep birlikte elimizden gelenin fazlasını yapacağımıza birer din gönüllüsü olarak kanaatim tamdır Allah'ın izniyle" diyerek, ilçe müftülerine ve din görevlilerine katılım ve katkılarından dolayı teşekkür etti.