07.06.2023

2023 Yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı Adana İl Müftülüğü'nde Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı’ Adana İl Müftülüğü'nde 05.06.2023 tarihi itibariyle başladı. Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarında ve dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlara yönelik 5-13 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılan "II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı’na" Adana, Hatay, Mersin, Adıyaman, Osmaniye illerinden 216 hafız adayı başvurdu. Başvuru şartlarını taşıyan hafız adaylarının katıldığı mülâkatın başkanlığını, Başkanlık Müşaviri Dr. Ali Osman Alaca üstlenirken, komisyon üyeleri ise İl Müftülüğü Baş Vaizi Ahmet Arıkan ve İl Müftülüğü Vaizi Remziye Aydın oldu. Sınav sonucunda başarılı olanlar, hafızlık başarı belgesi almaya hak kazanacak.