21.09.2022

Adana İl ve İlçelerinde Umre Kayıtları Sürüyor

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, 15 Ağustos’ta tarihinde başlayan umre turları hakkında bilgi verdi. Müftü Taşcı, umre kayıtlarının devam ettiğini belirterek,"Yurt genelinde olduğu gibi Adana ve ilçelerinde de 2022  yılı umre kayıtları devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Diyanet İşleri Başkanlığımız kalite ve güvenden ödün vermeden, yılların vermiş olduğu tecrübe ile birlikte umreye gitmek isteyen vatandaşlarımızın umre ibadetlerini gönül rahatlığı ile yapmalarına vesile olmak amacı ile kayıtlara devam etmektedir" diye konuştu.

Umre turları hakkında bilgi veren Müftü Taşcı,"Belirtilen program türlerinden birini seçip ücretini anlaşmalı bir bankaya o tura ait hesaba yatırdıktan sonra il müftülüğümüze veya ilçe müftülüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Ya da internet adresinden kayıtlarını yaptırabilirler.

Müftü Taşcı; Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü; 2022-2023 umre organizasyonu çerçevesinde umre ücretlerinin tahsilatını yapan bankalardan ücretlerin taksitlendirilmesi hususunda Kuveyt Türk Katılım Bankası ile sözleşme yapılmıştır. Buna göre 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren ücretler yüzde kırk peşin; kalanı üç taksit olmak üzere vade farkı olmadan tahsil edilebilecektir. Ayrıca diğer bankalarla da görüşmeler devam etmekte olup taksit imkânı oluştuğu takdirde gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

Umre tur ve fiyatları hakkında geniş bilgi almak isteyen vatandaşlarımız İl Müftülüğümüze veya İlçe Müftülüklerimize başvurabilirler" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Müslümanların ilk kıblesi Kudüs'e vatandaşların ilgi ve hassasiyetinin artırılması amacıyla 2022-2023 yılı umre programları kapsamında 11 Günlük Kudüs Bağlantılı Umre Turları kayıtlarımızda devam ediyor.