28.12.2021

Adana’da 355 Hafız İcazetlerini Aldı

Adana’da Hafızlık İcazet Töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Seyhan ve Çukurova İlçe Müftülüklerine bağlı Erkek Kuran Kurslarından mezun olan hafızlarımız için Sabancı Merkez Camii’nde icazet töreni düzenlendi.

Programa Reisül Kurra Mustafa DEMİRKAN, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN, Adana İl Müftüsü Dr. Hasan ÇINAR, Osmaniye İl Müftüsü Ali ÇAKMAK, İlçe Müftüleri ve il protokolünden çok sayıda davetli katıldı. Hafız öğrencilerimizin aileleri ve halkın yoğun teveccüh gösterdiği programda 172 hafızımız icazet aldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Seyhan ve Çukurova İlçe Müftülerinin selamlama konuşmaları ile devam etti. Sonrasında İl Müftümüz Dr. Hasan ÇINAR; “Hafızlığın bir sefer olduğunu, bu seferin Kur’an’a, vatana, millete, bayrağa, kısacası Rabb’imize olduğunu ifade etti ve hafızlarımıza, onları yetiştiren hocalarına ve ailelerine teşekkür etti.”

Akabinde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN konuşmasında; “Kur'an'ı ezberlemenin önemine değinerek bu hafızlarımızın gelecekte toplumun önderleri, manevi kuvvetleri olacağını, Kur’an'ın sadece ezberlemesiyle kalınmayıp, manası üzerinde de tefekkür edilmesi ve Kur'an'ın hayat nizamı olarak hayatımızın tüm alanlarına hakim kılınması gerektiğini” ifade etti. Yapılan protokol konuşmalarının ardından Kur’an-ı Kerim ziyefetinde Adana’nın ünlü karileri aşırlar okudular. Reisül Kurra Mustafa DEMİRKAN hocamızın duasının ardından hafızlara icazetleri ve hediyeleri takdim edildi.

Yukarda gerçekleştirilen programın yanısıra Adana genelinde Karataş ilçemizde erkek, Seyhan, Çukurova ve Karaisali ilçelerimizde kız, Kozan İlçemizde ise hem erkek hem de kız hafızlarımız için icazet merasimleri düzenlendi. Düzenlenen programlara protokolün yanı sıra, öğrenci velileri ve vatandaşlarımız iştirak etti. Adana genelinde düzenlenen icazet merasimleri Ceyhan İlçemizde 31 Aralık 2021 tarihinde düznlenecek olan hafızlık icazet merasimi ile son bulacaktır.

Bu vesileyle Reisül Kurra Mustafa DEMİRKAN ile Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN İl Müftülüğünü ziyaret ettiler.

İcazet merasimleri münasebetiyle Adana’da bulunan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanımız Hafız Osman ŞAHİN, Çukurova Müftülüğü Ramazanoğlu Caminde Sabah Namazı Buluşmasına iştirak edip namaz sonrası cemaate hitab ettiler. İl Müftümüz Dr. Hasan ÇINAR’ın yaptığı dua ve akabinde cemaate ikram ile sabah namazı buluşması sona erdi.

Adana İl genelinde hafızlık icazetini almaya hak kazanan toplam 355 hafızımızı bu vesileyle tebrik ediyor, sabır ve büyük bir emekle hafızlarımızı yetiştiren anne-babalarına ve hocalarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.