11.10.2021

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş Adana’da

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaşİl Müftümüz Dr. Hasan Çınar, il müftü yardımcılarımız, merkez ilçe müftülerimiz ve şube müdürlerimiz tarafından karşılandı.

Öncelikle 21 ay gibi kısa bir zaman zarfında tamamlanan ve 2019 Eylül ayında faaliyete giren TDV kız öğrenci yurdunu ziyaret ederek öğrenciler ile sohbet ettiler.

Akabinde 20.000 m² alanda 300 kursiyer kapasiteli Adana’da yapılması planlanan Dini Yüksek İhtisas ve Eğitim Merkezi arsası yerinde gezilerek incelemelerde bulunuldu.

Sonrasında ise 4 bin kişinin aynı anda namaz kılacağı, 1578 metrekarelik Türk İslam Sanatları Merkezi, 500 kişilik konferans salonu derslikler, kütüphane, sergi salonu ve atölyeleri barındıran Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii’nin açılışına sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ile beraber iştirak ettiler. Günün sonunda da İl Müftülüğümüzü ziyaret edip Adana’dan ayrıldılar.