30.06.2021

Adana'da Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı Yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde sürdürülen 2021 yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim organizasyonu kapsamında Adana’ya gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, Vekalet Yoluyla Kurban Kesim organizasyonunun daha geniş kitlelere ulaştırılması gayesiyle Adana İl Müftülüğü tarafından; İlçe müftüleri, şube müdürleri, vaizlerin ve her ilçeden 10 Din görevlisinin katılımıyla Çukurova Ramazanoğlu Camii Konferans salonunda tanıtım toplantısı yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftü vekili Yusuf Dikmen, “Kurbiyetimize vesile olan Kurban bağışlarında Türkiye Cumhuriyetinin büyüklüğünü, milletimizin cömertliğini de insanlarla paylaşmış oluyoruz.

"Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" Teması ile 2020 yılında Adana olarak 6 bin 383 adet vekaletle kurban bağışı alarak Türkiye'de yüksek bir sırada yer aldıklanı, hedeflerinin 2021 yılında da 10.000 adet kurban bağışı olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun: "Geçen sene Kurban Bayramı'nda vekaletle 105 ülkede 557 bin kurban kestiklerini, bu yıl hedeflerinin daha yüksek olduğunu ifade etti. Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde Zekat Müdürlüğü de kurulduğunu ifade eden Çoşkun, "Binlerce öğrenciyi okutmaya devam ediyoruz. Bu öğrencileri kurban bağışlarından, zekat bağışlarından, cami önünde toplanan yardımlarla okutuyoruz. Dünyanın her tarafına yayılan bir iyilik dalgası olarak ulaşmaya devam ediyor. Ülkelerde gerçekleşen Kurban organizasyonlarında Türkiye Diyanet Vakfından burs alan ve uluslararası ilahiyat okuyan gençlerin kendi ülkelerinde görev aldıklarını ifade etti.

Kurban çalışmasını, halkımıza vakıf faaliyetlerimizi anlatma fırsatı olarak görün." dedi.

Daire Başkanı Çoşkun : 'Kurban bizim yaklaşık 150 ülkeye ulaşma imkanlarımızdan biridir. Kurban buna vesiledir. Vakıf yeleğimizdeki bayrakla gitmek; Türkiye'deki Müslümanlar sizin yanınızda, sizin dualarınızla ayakta demenin ifadesidir." diyen Çoşkun;

Türkiye’nin mazlum coğrafyaların umudu olduğunu hatılatırken, oradaki müslüman kardeşlerimizi de düşünerek, hata yapma lüksümüz olmadığının bilincinde olmalıyız” dedi.

“Bir kurbanınız bu ülkenin ayakta durmasını sağlayan bin dua olarak geri dönüyor. Bu sebeple Kurban organizasyonuna sahip çıkmalıyız" dedi.