17.09.2020

Bağımlılıkla Mücadele Müftülük Personeli Bilgilendirme-Farkındalık Semineri

İl Müftülüğümüzce hazırlanan ve İl Emniyet Müdürlüğüyle (Narko Rehber) ortaklaşa yürüttüğümüz ve istikrarlı bir şekilde 4 yıldır devam eden, tüm müftülük personelleri ile Kur’an kurslarında okuyan kursiyerle yönelik  “BAĞIMSIZ BİREY BİLİNÇLİ AİLE” projemize Covid-19 salgını nedeniyle ara verilmişti.
Anılan projemize kaldığımız yerden “Vira Bismillâh” diyerek yeniden başlanıldı. 15.09.2020 tarihinde, İlimiz merkezine en uzak ilçelerimiz olan Saimbeyli ve Tufanbeyli Müftülüklerinde görev yapan; İmam-hatip, Müezzin kayyım, Kur’an kursu öğreticileri ile daire personeline seminer verildi.
İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı/Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Nuh Ünaldı: İl Müftülüğümüzün bu alanda yapmış olduğu çalışmalar ve Manevi Danışmanlık ve Rehberliğin önemi hakkında; İl Emniyet Müdürlüğünden Polis Memuru Ferdi Kuyucu da: Bağımlılık yapıcı maddeler neler,  korunma yolları vb. bilgilendirme-bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma hakkında bilgi verdi. Saimbeyli İlçe Müftüsü Mustafa Erdem ve Tufanbeyli İlçe Müftüsü Mustafa Arslan‘ın da iştirak ettiği toplantıların verimli olduğu müşahede edilmiştir.