28.03.2019

Liseler Arası “Çanakkale Şehitlerine” Ezbere Şiir Okuma Yarışması İl Finali Yapıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle örgün eğitimde okuyan lise öğrencileri arasında, Milli Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiir yarışması, 22 Mart 2019 Cuma Günü Çukurova İlçesi  Ramazanoğlu Camii Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Hasan ÇINAR’ın başkanlığında, Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bedri AYDOĞAN, Hacı Mehmet Atıl Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Murat ŞEN, Müftülüğümüz Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Cumaali ADIGÜZEL ve Seyhan İlçe Vaizi (İl Gençlik Koordinatörü) Mükremin IŞIK’tan müteşekkil komisyon marifetiyle dereceye giren öğrenciler belirlendi.

Adana birincisi Çukurova İlçesi İsmail Kulak Anadolu Lisesi 10/C sınıfı öğrencisi Muhammet Fırat GÖKÇEN,  ikinci Karaisalı İlçesi Sağlık Meslek Lisesi’nden Miraç AŞILAR, Yüreğir İlçesi Şehit Abdullah Aydın Emer Anadolu Lisesi’nden Yusuf PAÇACI da üçüncü oldular.

İl Müftümüz Hasan ÇINAR;  gösterdikleri gayret, çoşku, özveri ve medeni cesaretlerinden dolayı öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini tek tek tebrik ederek, böylesine manevi  yüklü bir yarışmanın her aşamasında emeği geçenlere şükranlarını iletti.

Şehitlerimizin dualarla anıldığı yarışma sonucunda; birinciye yarım, ikinci ve üçüncüye çeyrek altın hediyeleri verildi. Ayrıca, tüm ilçe birincilerine de para ve müftülüğümüzce hazırlanan Kur’an-ı Kerim, Safahat vb. diğer kitaplar hediye edildi.