01.07.2020

YUSUF DİKMEN

• 1971 yılında Konya’nın Meram ilçesinde dünyaya geldi.
  • Yaylapınar İlkokulu’nu bitirdikten sonra, 1984 yılında Konya Havzan Nuraniye Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamladı.
  • Orta ve lise öğrenimini, Konya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.
  • İHL’den mezun olduğu 1992 yılında, Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne başladı ve bu bölümden 1997 yılında mezun oldu.
  • Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bünyesinde memuriyete ise, 1996 yılında Konya’nın Cihanbeyli ilçesi Günyüzü kasabası Merkez Camii’nde aday imam hatip olarak başladı.
  • 1998 yılında, naklen Konya Selçuklu Merkez Hocacihan Alaaddin Camii imam hatipliğine atandı.
  • Askerliğini Ağustos 1998‐Mart 1999 tarihleri arasında 263. kısa dönem er olarak Milli Savunma Bakanlığı Arşiv Müdürlüğü’nde tamamladı.
  • Askerlik dönüşü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Konya Haseki Eğitim Merkezi olarak da tanınan Selçuk Eğitim Merkezi’ne kursiyer olarak katıldı ve bu bölümden 2002 yılında mezun oldu.
  • Aynı yıl Mersin ili, Anamur ilçe vaizi olarak göreve başladı.
  • 2004 yılının sonunda, Sivas ili İmranlı ilçe müftüsü olarak atandı.
  • 2006 yılında Yozgat ili Çekerek İlçe Müftülüğü’ne naklen atandı.
  • 2009‐2014 yılları arasında uzun süreli yurtdışı görevlendirilmesi ile Almanya’nın T.C. Münster Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği bünyesinde faaliyet gösteren DİTİB Recklinghausen‐Süd Merkez Camii Din Görevlisi olarak görev yaptı.
  • 2014‐2020 yılları arasında Konya İli Güneysınır İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.
  • Nisan 2020 de atandığı Adana İl Müftü Yardımcılığı görevine halen devam etmekte.
  • Evli ve 3 çocuk babası olup, Almanca, İngilizce ve Arapça bilmektedir.