Adana İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebî Gecesi programı, Sabancı Merkez Camii’nde gerçekleştirildi. Program, 24 Ağustos 2026 Pazartesi günü akşam namazını müteakip yapıldı.
Programa, Adana İl Müftü Vekili Hacı Ahmet Başaran, Seyhan İlçe Müftüsü Abdullah Sertoğullarından, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Seçkin hâfızların Kur’ân-ı Kerîm tilâvetleriyle başlayan programda; Mevlîd-i Şerîf, ilâhiler, salavatlar ve zikirler okunarak Mevlid-i Nebî Gecesi ihyâ edildi.
Programda cemaate hitap eden Adana İl Müftü Vekili Hacı Ahmet Başaran, Mevlid-i Nebî’nin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) dünyayı teşriflerini hatırlamak ve O’nun örnek hayatını yeniden anlamak için önemli bir vesile olduğunu belirtti.
Başaran, konuşmasında, “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.), bizlere güzel ahlakı, merhameti, adaleti ve insanlara karşı güzel muamelesiyle en güzel örnek olmuştur. Bu mübarek geceyi vesile kılarak O’nun sünnetini ve güzel ahlakını hayatımıza daha fazla yansıtmaya gayret etmeliyiz. Rabbim bizleri Peygamber Efendimizin sevgisinden ve sünnetinden ayırmasın.” dedi.
Program, İl Müftü Vekili Hacı Ahmet Başaran’ın yaptığı duanın ardından gerçekleştirilen ikramlarla sona erdi.