Adana İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “2026 Yılı Zekât İyilik Buluşmaları Toplantısı”, İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programa, Dr. Hafız Osman Şahin’in katılımıyla geniş bir katılım sağlandı.
Kur’an-ı Kerim tilâveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü ve TDV Adana Şube Başkanı Mehmet Taşcı, “Adanamıza teşrifleri sebebiyle Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Hafız Osman Şahin Hocamıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Zekâtın, toplumda kardeşlik ve dayanışma bilincini güçlendiren en önemli ibadetlerden biri olduğuna dikkat çeken Taşcı, din görevlilerinin bu konuda rehberlik görevini titizlikle sürdürdüğünü ifade etti. Zekâtın doğru kişilere ulaştırılmasının, hem sosyal adalet hem de toplumsal huzur açısından büyük bir kazanım olduğunu vurguladı.
Program, Müftü Taşcı’nın konuşmasının ardından Dr. Hafız Osman Şahin’in sunumuyla devam etti.
Programda konuşan Dr. Hafız Osman Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığının ve Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışında sürdürdüğü çalışmalar ile hizmetler hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Zekâtın bilinçli ve planlı bir şekilde değerlendirilmesinin önemine değinen Şahin, zekât organizasyonlarının bir iyilik hareketine dönüştüğünü ve mazlum coğrafyalara umut olduğunu ifade etti.
Din görevlilerinin sahadaki gayretlerinin büyük bir emek ve fedakârlık örneği olduğunu belirten Şahin, yürütülen hizmetlerin daha etkin ve verimli hâle getirilmesi için istişare ve koordinasyonun önemine dikkat çekti.
Toplantı, karşılıklı değerlendirmelerin ardından yapılan dua ve temennilerle sona erdi.
Toplantıya; İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler, zekât koordinatörleri, din görevlileri ile idari personel katıldı.