17.07.2024

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü programı İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerîm tilâveti ile başlayan program Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in konuşmasıyla devam etti. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının canlı olarak verildiği programın içeriği şu şekildeydi:

15 Temmuz konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin takdîm edilmesi, STK Platformu 15 Temmuz Bildirisi’nin okunması, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan video gösterimi, Adanalı şehit ve gâzîlerimizin özgeçmişlerinin ekrana yansıtılması, şiir dinletileri...

Ayrıca İl Müftülüğü Korosu’nun türkü ve ilâhi dinletileri ile katılımcıların coşku ve duygu dolu anlar yaşadığı bir anma gecesi oldu.

Aynı zamanda Adana il genelinde bulunan tüm camii ve Kur'an kurslarında da anma programları düzenlendi.

Seçkin okuyucuların kapanış Kur'an-ı Kerîmi ve selâ okumasının ardından program İl Müftüsü Mehmet Taşcı’nın yapmış olduğu duâ ile sona erdi.