16.07.2024

Adana’da Koruyucu Aile Olmanın Önemi Anlatıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca korunmaya muhtaç çocuklar konusuna dikkat çekmek, bu konuda vicdânî sorumluluğu hatırlatmak ve onların aile ortamında büyümelerine katkı sağlamak amacıyla 30 Haziran Koruyucu Aile Günü münasebetiyle ülke genelinde "Bir Yetime Aile Olmak" temalı panel ve seminerler düzenlendi.

Bu kapsamda 04.07.2024 tarihinde Sarıçam İlçe Müftülüğü toplantı salonunda “Bir Yetime Aile Olmak” konulu panel düzenlendi.

Panelin selamlama ve açılış konuşmasını İl Müftü Yardımcı Durdane Coşkun gerçekleştirdi.

Kur'an-ı Kerim tilâveti ile başlayan panelde Sosyal Hizmet Uzmanı Seher Taneri koruma altındaki çocuklar hakkında temel ve güncel bilgiler sundu. İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Ahmet Göçer ise "Dini Refaranslar Bağlamında Koruyucu Ailelik" konulu sunum yaptı.

Programa İl Müftü Yardımcısı Durdane Coşkun, Adana Valimiz Sn. Yavuz Selim Köşger’in eşi Fatma Köşger Hanımefendi, İl Müftümüz Mehmet Taşcı’nın eşi Sevda Taşcı Hanımefendi, Sarıçam İlçe Müftümüz Osman Canbolat’ın eşi Melek Canbolat hanımefendi, ADRB il ve ilçe koordinatörleri, vaizler ile din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program sonunda panelistlere hediye takdîm edildi.