29.05.2020

İlçe Müftümüzden Tarihi Cuma Mesajı

HASRET BİTİYOR ELHAMDÜLİLLAH!
2,5 ay gibi uzun bir süreden sonra bugün itibariyle; sosyal mesafeye uyarak, maskeli ve seccadesini herkesin kendisinin getireceği, hiçbir yakın temasın olmayacağı, tesbihatın ve sünnetlerin evde kılınacağı bir cuma namazını bugün eda edeceğiz inşallah. İlçemizde 4'ü ilçe merkezinde, 15'i de köylerimizde olmak üzere, 19 noktada cuma namazı eda edilecektir.
Toplum olarak bundan sonraki süreçte, temizliğimize en üst düzeyde, her zamankinden daha fazla riayet ederek, devletimizin almış olduğu tedbirlere hassasiyetle uyarak, aynı zamanda; Rabbimizin, sonsuz nimetler ile donattığı yüce bir kul olarak, her şeyin, elinde olduğu, sonsuz güç ve kudret sahibi olan Yüce Yaratanımıza karşı kulluk görevlerimizi ve ibadetlerimizi en güzel bir şekilde eda ederek, haramların her türlüsünden şiddetle uzak durarak, geçmişte işlediğimiz kötülüklerden ve günahlardan, samimi bir şekilde tevbe ederek, ahlaki ve insani ölçülere en güzel bir şekilde uyarak, beşeri münasebetlerimizde, kardeşlik duygusuyla; hoşgörülü, affedeci, yardımsever, güler yüzlü, iffet ve haya gibi değerlere riayet ederek Rabbimize sığınıp, bir daha böyle sıkıntılara maruz kalmamak için o Yüce Makama dua edelim.
Şunu unutmayalım ki, tedbirsiz tevekkül olmaz.
Rabbim bizleri, rahmetine layık kullar eylesin, yüce devletimize ve aziz milletimize zeval vermesin.
Seyfullah Aruk/Pozantı Müftüsü