16.09.2020

Ömer ÜNVERDİ

04.06.1966 Yılında Mardin ili Midyat ilçesi Gelinkaya köyünde dünyaya geldi. Adana Seyhan Havuzlu Bahçe ilkokulundan 1979' da mezun oldu. Adana İmam-Hatip Ortaokulunu dışardan tek dönemde 1983' te bitirip Adana İmam-Hatip Lisesine kayıt yaptırdı. Dört yıl olan liseyi de üç yılda bitirerek 1986' da liseden mezun oldu.1987 yılında Adana ili Kozan ilçesi Dikilataş köyü camiinde imam-hatip olarak göreve başladı. 1990 Yılında Anadolu Ünüversitesi İktisat Bölümünü bitirdi. 1993' te Adana Seyhan Ümmügülsüm Camiine naklen atandı. 2006 Yılında kırk yaşında iken görevli olduğu camide hafızlığını yaptı. 2009 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas 20. Dönem kursuna başladı. 2012 Yılında mezun olup Adana İl Müftülüğünde Cezaevi Vaizliğine başladı. Cezaevi Vaizliği, İl Müftülüğü Fetva Koordinatörlüğü ve Suriyelilerin yerleştirildiği Sarıçam Geçici Barınma Merkezinde Din Hizmetleri Koordinatörlüğü yaptı. Görevleri süresince sicil notunun yüksek olmasından dolayı 3 defa kademe yükseltilmesi, ayrıca Teşekkür, Takdir, ve Başarı belgesi ödüllerini aldı. İlahiyatçı erkek vaiz bir oğlu ve ilahiyatçı kkö bir kızı olmak üzere 6 çocuğuna üniversite okuttu. Kahramanmaraş İli Nurhak İlçe Müftüsü iken 15/09/2020 tarihinde İlçemiz Müftüsü olarak göreve başladı. Evli olup 8 çocuk babasıdır. Pekiyi derecede Arapça bilmektedir.