02.06.2020

100. KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMASI

2 Haziran 1920 tarihinde Fransız ve Ermeni işgalinden kurtarılan Kozan’ın 100.  Kurtuluş Yılı Programı coşkuyla kutlandı. Program Tarihi Hoşkadem Camii'nde temsili olarak hürriyet kızının kurtarılması, temsili düşman bayrağının indirilerek şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ve ardından 7 pare top atışı ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Hoşkadem Camii minaresinden Ezan okundu. İlçe Müftümüz Celil KARACA kurtuluş mücadelesindeki şehit ve gaziler ile tüm şehitlerimiz için dua etti. Daha sonra heyet Kozan mezarlığı şehitliğine geçerek burada metfun bulunan başta Kaymakam Şehit Saim bey olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhları için Hafız Vahap  AŞÇIOĞLU'nun okuduğu Kur’an-ı Kerim ve Hoşkadem Cami İmam-Hatibi Abdurrahman YILMAZ hocamızın yaptığı duanın ardından kabirlere karanfil bırakıldı.