29.05.2020

HASRET SONA ERDİ CUMA NAMAZLARI COŞKUYLA EDA EDİLDİ

Covid-19 salgın hastalığı sebebiyle alınan tedbirler kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden beri 10 haftadır ara verilen camilerde cemaatle namaz kılınmasına 29 Mayıs itibariyle son verildi. Cuma Namazları bugün kılınmaya başlandı. Diyanet Vakfı Kozan Şubesi tarafından camilerimizin açılması münasebetiyle Saat 11.00 de şükür kurbanı kesildi. İlçe Müftümüz Celil KARACA Camilerimizin cemaatine kavuşmasından ve tüm dünyayı saran salgın hastalığın bir an önce sona ermesi için dua etti.  İlçe Merkezinde belirlenen 31 Cami,  Kapalı Pazar Yeri ve Cumhuriyet Parkında vatandaşlarımız, fiziki mesafeye riayet ederek, maske takarak, getirdikleri seccadelerinde Cuma Namazlarını sorunsuz bir şekilde eda ettiler. Ayrıca görevlisi bulunan tüm köylerimizde Cami avlularında ve belirlenen uygun alanlarda Cuma namazları kılındı. Namaz öncesi halka kurallar hatırlatıldı, maskesi olmayanlara maske dağıtıldı. Oluşturulan Cuma Heyetleri halka rehberlik etti. Güvenlik görevlileri ve bekçiler emniyet tedbirleri aldı. Halkın ve yerel basınımızın ilgisinin yoğun olduğu gözlendi. Kozan merkezinde yaklaşık 10 bin kişinin cuma namazına katıldığı tahmin edilmektedir.