10.04.2024

RAMAZAN BAYRAMI HOCA AHMET YESEVİ CAMİ'NDE COŞKUYLA KUTLANDI

Rahmet ve mağfiretiyle gönüllerimizi kuşatan, kul olmanın şuurunu ve ibadetin huzurunu bizlere bir kez daha yaşatan Ramazan-ı Şerifi geride bırakmanın hüznü içindeyiz.Diğer yandan'da Evveli rahmet,Ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olarak nitelendirilen Ramazan Bayramına erişmenin mutluluğu tüm yurtta olduğu gibi İlçemiz Kozan'da da büyük bir sevinçle yaşandı. İlçe Müftümüz Mustafa KAYA,Hoca Ahmet YESEVİ Cami'nde Bayram Namazı öncesi Vaaz ederek akabinde Ramazan Bayramı Namazını kıldırdı.Müftü KAYA Vaazında; Ramazan’ı fırsat, bayramı mükâfat bilelim. Birbirimize soframızı açtığımız gibi gönlümüzü de açalım. Küskünlüklere ve dargınlıklara son vererek güven ve samimiyet köprüleri kuralım. Önce biz adım atalım, gelmeyene gidelim, aramayanı arayalım. Kine, öfkeye, hasede, fesada sırtımızı dönerek birbirimize sarılalım.Ramazan ayı içerisinde kazanmış olduğumuz güzelliklerin tüm yaşamımıza yansımasını, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını ve bayramın huzur içerisinde geçmesi temennisinde bulunarak kılınan namaz sonrası cemaatle bayramlaştı.