10.05.2023

GEÇİCİ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLİĞİ SINAV İLANI

İlimiz İlçe Müftülüklerine bağlı Yaz Kur'an Kurslarında, ihtiyaç halinde ise devam eden dönemlerde tüm kurslarda ek ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak "Geçici Kur'an Kursu Öğreticiliği Sınavı" yapılacaktır.

Başvurular 08.05.2023-22.05.2023 tarihleri arasında, mesai saatleri içerisinde görev almak istenilen İlçe Müftülüğüne yapılacaktır.

I. BAŞVURU ŞARTLARI

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak

2-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,

3-Başvurunun son günü itibariyle 4 yıllık dini yükseköğrenim, ilahiyat ön lisans veya en az imam hatip lisesi mezunu olmak,

4-2022 yılı KPSS'den lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden puan almış olmak,

5-Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

6-Hafızlık ile ilgili kurslarda görev verilecekler için; hafızlık belgesine sahip olmak,

7- 4-6 yaş gurubu sınıflarda görev verilecekler için; Okul öncesi öğretmenliği, çocuk gelişimi (ön lisans) veya meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu olanlar öncelikli olmak üzere çocuk gelişimi ve eğitimi alanında mezuniyeti ya da Başkanlığımızca kabul edilen sertifika/kurs bitirme belgelerinden birine sahip olmak.

II. BAŞVURU İŞLEMLERİ

1-Başvuru şartlarını taşıyan ve 2022 yılı KPSS (B) grubundan 60 ve yukarısı puan alanlar Ek-1; 2022 yılı KPSS (B) grubundan 60'dan aşağı puan alanlar ise Ek-2'de yer alan dilekçe ile birlikte müracaatlarını 08.05.2023-22.05.2023 tarihleri arasında, mesai saatleri içerisinde görev almak istediği İlçe Müftülüğüne yapacaktır.

2-Adaylardan istenen belgeleri getirmeleri halinde, yurt dışında bulunan veya askerlik görevini yerine getirmekte olan adaylar adına üçüncü şahıslar başvuru işlemini yapabileceklerdir.

3-Adayların 22.05.2023 tarihinden sonra yapmış oldukları başvurular kabul edilmeyecek ve müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

4-Birden fazla İlçe Müftülüğüne müracaat edenlerin talebi dikkate alınmayacaktır.

5-Ek ders ücreti karşılığında ilimiz genelinde geçici öğretici olarak görev yapan personelin, bu sınavla birlikte görevlerine son verileceğinden şartları tutan tüm geçici öğreticilerin bu sınava müracaat etmeli gerekmektedir.

6-Dilekçede adayların mezuniyet belgesi veya diplomasının 2022 yılı KPSS (B) grubu puan türünü gösterir sonuç belgesiyle uyumlu olması zorunludur.

7-Başvuru evraklarının hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak ilgili birime teslim edilmesinden adayların kendileri sorumlu olacaktır.

8-İlçe müftülüklerince görevlendirilen personel, adayların sınav başvuru dilekçelerindeki bilgiler ile ibraz ettiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespit ettikten sonra onaylama işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların başvuru onaylama işlemi yapılmayacaktır.

Bu nedenle Adaylar, dilekçelerine aslını ibraz etmek kaydıyla;

Görevlendirmeye esas olan en son almış olduğu diploma veya geçici mezuniyet belgesinin fotokopisini,

Kimlik Belgesinin (nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport) fotokopisini,

2022 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; Önlisans mezunları için KPSSP123; Ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan aldığını gösterir sonuç belgesini,

Varsa Hafızlık belgesini,

Varsa Okul öncesi öğretmenliği, çocuk gelişimi (ön lisans) veya meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu olanlar öncelikli olmak üzere çocuk gelişimi ve eğitimi alanında mezuniyeti ya da Başkanlığımızca kabul edilen sertifika/kurs bitirme belgelerinden birini eklemeleri gerekmektedir.

III. SINAVA İLİŞKİN TEBLİGAT VE DUYURULAR

Sınav ve sonuçları ile ilgili bütün duyurular adana.diyanet.gov.tr internet sitesinden ilan edilecektir.

Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

IV. SINAVA ÇAĞIRMA, SINAVIN YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE KONULARI

1-Başvuruda bulunan ve şartları tutan adayların tamamı, başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından 26.05.2023 tarihinden itibaren sınavın yeri ve tarihi belirtilmek suretiyle adana.diyanet.gov.tr internet sitesinden ilan edilecektir.

2- 2022 yılı KPSS (B) grubu puanı 60 ve yukarısı olanların sınavı ile 2022 yılı KPSS (B) grubu puanı 60'dan aşağı olanların sınavları ayrı listelerde ilan edilecektir.

3-Sınav sözlü olarak yapılacaktır.

4-Adaylar, kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport) sınava gelirken yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

5-Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

6-Sınav konuları aşağıdaki alanlardan olacaktır.

Kur'an-ı Kerim (70 Puan)

Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları) (20 Puan)

Hitabet (10 Puan)