10.05.2016

Adana’da "Mahremiyet Bağlamında Sosyal Medya ve Aile" Panel

Ramazanoğlu Camii konferans salonunda gerçekleştirilen panelde sosyal medyanın aile üzerinde etkisi ile medya kullanımında mahremiyet konusu ele alındı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  İl Müftü Yardımcısı İhsan Yiğen’in moderatörlüğünde yapıldı.

Çukurova Müftülük  Uzman Vaizi  Dr. M .Zeki Uyanık, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizleri  Fadime Taş ve Emine Kılıç panelist olarak katıldı.

İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen, Panelin önemine değinerek, sosyal medya araçlarının amaç dışı kullanıldığını savundu. Yeğen, "Toplumun temel direği olan ailenin korunması ve toplumun duyarlılığının oluşturabilmesi için bu tür programların artırılması gerektiğini söyledi. Müftü Yeğen İlim irfan yolunda şuurlu, sosyal medyayı Allah rızası yolunda kullanabilen bir toplum oluşturmak lazım. Sosyal  medyanın faydasının yanı sıra zararları da çok. Bilinçli bir kullanım olmaması durumunda ailede sıkıntıya sebebiyet verebilecek unsurlarla karşı karşıya gelinebiliyor” dedi.

Bugün gelindiği nokta sosyal medyanın toplum üzerindeki zararlarının tartışılır hale geldiğini anlatan Yeğen, “Kişinin mahremiyetini sanal ortamda yayılması ve bunu başkalarıyla paylaşılmasının dinen uygun olmadığını söyledi.