19.01.2018

GASSALLAR KATILIM BELGELERİNİ ALDI

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana İl Müftülüğü ortak çalışması ile mezarlıklarda cenaze yıkama ve defin işlerinde görevli 17 personele Kur'an-ı Kerim ve Mesleki Eğitim Kursu verildi.

4 Aralık 2017 - 19 Ocak 2018 tarihleri arasında ilimiz müftülüğü eğitim sınıfında İl Müftümüz Hasan Çınar, İl Vaizi İbrahim Öztürk, Sabancı Merkez Camii Görevlileri Ömer Altundağ ve Erbil Ünüvar tarafından verilen eğitimde; Kur'an-ı Kerim, cenaze yıkama-defin ile bidat ve hurafeler konuları işlendi. Eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerlere ilimiz müftülüğü konferans salonunda yapılan törenle katılım belgeleri verildi. Düzenlenen törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Müftümüz Hasan Çınar, Mezarlıklar Daire Başkanı Recai Çakar, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Kur'anı Kerim tilaveti ile başlayan tören, İl Müftümüz Hasan Çınar'ın konuşması ile devam etti. İl Müftüsü Çınar, mezarlıklarda uygulanan ve halk tarafından doğru olduğu zannedilen hurafelere dikkat çektiği konuşmasında, dinimizin sahih bilgisini halkımıza ulaştırmak amacıyla hizmet içi eğitim kurslarının düzenlenmesine devam edileceğini belirtti.

Programda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de İl Müftülüğü ile yapılan ortak çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek önceden olduğu gibi bundan sonra da yapılacak çalışmalara belediye olarak destek vereceklerini dile getirdi.

Program, kursiyerlere katılım belgelerinin verilmesi ile son buldu.