Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Adana’dan umreye gidecek vatandaşlara yönelik olarak İl Müftülüğü Konferans Salonunda “Umre Hazırlık Kursu” gerçekleştirildi.
Kursta İl Müftü Yardımcısı Hacı Ahmet Başaran, Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, İl Müftülüğü Uzman Vaizi Durdane Coşkun, İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Gülen ve Sağlık Teknikeri Süleyman Yıldırım tarafından umreci vatandaşlara yönelik seminer verildi.
Seminerde bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Hacı Ahmet Başaran, şu ifadeleri kullandı:
“Umre, müminlerin gönül dünyasını yenileyen ve manevi derinliği artıran müstesna bir ibadettir. Bu kutsal yolculuğa hazırlık aşamasında doğru bilgilerle donanmak, hem yapılacak ibadetlerin sahih olmasına hem de yolculuğun huzurlu geçmesine büyük katkı sağlar. Bu eğitim programları, hem ibadet şuurumuzu artırmakta hem de birlik ve kardeşlik duygularımızı güçlü kılmaktadır. Yüce Rabbimiz, umreye niyet eden tüm kardeşlerimizin yolculuğunu mübarek, ibadetlerini de kabul buyursun.” dedi.
Seminerde, umreci adaylarına uygulamalı olarak ihrama giriş, tavafın yapılışı ve Safa–Merve tepeleri arasındaki sa’y ibadeti hakkında bilgiler aktarıldı.