30.03.2017

İlçe Müftümüzün Regaib Kandili Mesajı

Hicri takvim itibariyle Recep, Şaban ve  Ramazan  ayları ’Üç Aylar’ diye adlandırılmaktadır. 29 Mart 2017 Perşembe günü Üç Ayların ilki olan Recep ayını, 30 Mart 2017 cuma akşamıda Regaib Kandilini idrak etmiş olacağız.Bu aylar Allah’ın rahmet ve bereketinin sağanak yağmurlar gibi yağdığı, kalplerin inşirah, gönüllerin huzurla dolduğu önemli bir zaman dilimidir.

Peygamberimiz (sav) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmaktadırlar: "Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri dönmez. Recep ayının ilk Cuma gecesi, Şaban ayının 15.      gecesi, Cuma geceleri, Ramazan ve Kurban bayramı geceleridir.''

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) hadis-i şeriflerinde müjdelemiş oldukları Recep ayının ilk Cuma gecesine ve dolayısıyla manevi yenilenme mevsimi olan mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının müjdecisi olan Regaip Kandili, hayatımızı yeniden gözden geçirip kalbimizi onaracağımız rahmet, mağfiret ve Merhamet ayıdır. Arzu ve istek anlamına gelen Ragaip Kandili’nin başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemine huzur, barış ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Karaisalı İlçe Müftüsü

İdris   KARAKAYA