05.10.2023

Neziha Yalvaç Örnek Camii Çocuklarla Çiçek Açtı

Adana İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebî ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münâsebetiyle "Cami - Çocuk Buluşması" düzenlendi.

Programa İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Yüreğir İlçe Müftüsü Dr. Süleyman Şahin, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri, TDV gönüllü ve görevlileri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Neziha Yalvaç Örnek Camii'nde gerçekleştirilen buluşmaya çocuklar aileleri ile yoğun ilgi gösterdi.

Minik öğrencinin Kur'an tilâveti ile başlayan programda açılış konuşmasını Yüreğir İlçe Müftüsü Dr. Süleyman Şahin yaptı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı: "Sevgili çocuklar!Sizlere Peygamber efendimizi tanıtmak istiyoruz. Sizlerin Peygamber efendimizi tanımasını ve öğrenmesini istiyoruz. Çünkü Allah, bize Peygamber efendimizi bir örnek, bir model olarak gönderdi. Onun için sevgili çocuklar; bu hayatta annelerimizden, babalarımızdan, kardeşlerimizden ve başka kim varsa hayatımızda, hepsinden daha çok Peygamberimizi seveceğiz" dedi.

Çocuklar tarafından okunan ilahi ve şiir dinletilerinin ardından İl Müftüsü Mehmet Taşcı, programın düzenlenmesinde emeği geçen din görevlilerine, buluşmaya katılan çocuklara ve ailelerine teşekkür etti.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından dağıtılan pilav ikramı ile son buldu.