05.06.2022

SEYHAN MÜFTÜLÜĞÜ 4-6 YAŞ KURSLARI MEZUNİYET PROGRAMLARI VE KADİM OYUNLAR ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

Seyhan Müftülüğümüze bağlı 4-6 yaş Kur'an kurslarıımızdan Hacı Nuri Çomu Kur'an Kursu 4-6 yaş sınıflarının programı Hacı Nuri Çomu Cami bahçesinde gerçekleştirildi. İlçe Müftümüz Mehmet YAMAN'ın, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Uğur KOCATÜRK'ün, Çomu Vakfı Müdürü Mustafa BAHAR'ın ve birçok davetli kardeşlerimizin, görevlilerimizin ve velilerimizin katıldığı program minik yavrumuzun okuduğu Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başladı.

İlçe Müftümüz Mehmet YAMAN'ın selamlama, tebrik ve teşekkür konuşması, minik yavrularımızın birbirinden güzel ilahileri, gösterileri, ezberledikleri hadisler, İstiklal Marşı, şiirlerin sunumuyla devam etti.

Müftü Yaman konuşmasında; "Diyanet İşleri Başkanlığımız koordinesinde Müftülüğümüz ve Kur'an kursu öğreticilerimizce, Kur'an kurslarımızda yürütülen yaygın din eğitimi hizmetlerimizden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesini hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda hizmet veren ihtiyaç odaklı "Kur'an Kursları Öğretim Programı" ve "Camilerde Kur'an Öğretim Programı" ile yaşları ve eğitimleri çeşitlilik gösteren bir çok vatandaşımıza ulaşılmaktayız. Bununla birlikte Başkanlığımızca 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik paylaşım ve bilgi aktarımını sağlamak amacıyla kadim oyunların yetişkinler tarafından 4-6 yaş grubu çocuklarımıza öğretildiği ve beraberce oyunların oynandığı bir şenlik düzenlenmesine karar verilmişti. Zira çocuklarımız günümüzde dijital argumanların ve bilgisayar oyunlarının istilası altında, 3 yaşındaki yavrumuzun dahi elinde bir elektronik cihaz var. Bizler burada kadim oyunlardan faydalanarak, çocuğun eğlenmesini, merakını gidermesini; çocukların gelişimi ve eğitimi ile özellikle yeni nesle kültür ve kendi öz değerlerimizin aktarımına destek olunmasını hedeflemekteyiz.  4-6 yaş grubu cocuklarımız Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler, Siyer-i Nebi ( Peygamberimizin hayatı) ve yüce dinimiz İslam’ın güzel ahlakını öğreniyorlar. Vatan, bayrak sevgisini ve milli dergilerimizi öğreniyorlar. Bu vesileyle de 2022 Yaz Kur'an Kurslarımız da 20 Haziran da kayıtların alınmasıyla başlayacağını duyurmak isterim. Ben çocuklarını camilere ve Kur’an kurslarına gönderen anne ve babalara teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı tebrik ediyorum, hayatın her alanında başarılı olmalarını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.