06.05.2021

TEPEBAĞ KIZ KUR'AN KURSUMUZUN BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

TEPEBAĞ KIZ KUR'AN KURSUMUZUN TADİLAT VE TAMİRAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Seyhan Müftülüğü Tepebağ Hafızlık Kız Kur'an Kursu olarak hizmet verecek binamızın, Hayırlı İşler Derneği, İlçe Müftülüğü ve TDV Seyhan Şubesi arasında yapılan protokolle tahsisi gerçekleştirildi. Çalışmaları başlanan kurs binamız hayır sahibi kardeşlerimizin yardımlarıyla hızlı bir şekilde devam etmektedir. Kursumuz tadilat, tamirat ve yenileme çalışmalarını yerinde inceleme ve kontrollerde bulunmak üzere İl Müftümüz Dr. Hasan ÇINAR hocamız, İl Müftü yardımcıları Ahmet Hilmi YAZAR, Mekki SOLMAZ ile birlikte ziyaret etti. Ziyarette Seyhan ilçe Müftüsü Mehmet YAMAN yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler sundu.

İlçe Müftüsü Yaman, "Tepebağ kız Kur'an Kursumuz; İlçemizde ferah, nezih ve merkezi bir konumda şehrimizin en merkezi yerinde ve ana ulaşım artelinde yer almaktadır. Yatılı öğrenci 110, gündüzlü öğrenci 60, 4-6 yaş sınıfları öğrenci 70, ihtiyaç odaklı yetişkin 20, Kur'an'ı anlama Arapça eğitimi sınıfı öğrenci 20 kapasiteli olmak üzere toplamda 250 ila 300 kişi arasında öğrenciye eğitim verebilecek donanımda olacaktır. Yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirmeye çalıştığımız kurs binamız zemin+üç katlı, A ve B bloklardan oluşup bitişik nizam iki bina, 3,500 m2 kapalı alan ve 58 odadan oluşmaktadır. Hafızlık, hafızlığa hazırlık sınıflarının yanı sıra, 4-6 yaş Kur'an Kursu sınıfları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanı, kütüphane, bahçe alanı, kantin, program salonu, sanat atölyesi, toplantı salonu ve mescid gibi bölümlerin yer alacağı kapsamlı bir Kur'an kursu olarak hizmet verecektir. Şu ana kadar çalışmalarımızda bizlere destek olan Seyhan'daki tüm din gönüllüsü hocalarıma, binayı Müftülüğümüze tahsis eden dernek başkanı ve yetkililerine, tadilat çalışmasıyla birlikte yardımlarını bizlere ulaştıran iş insanı Hikmet A. Beye, Ahmet Y. beye, Emeksa firma sahibi Hacı Ekrem amcamıza ve oğulları Mikail ve Sami beylere, Hacı Emin, Hacı Vehbi, Hacı Turgut amcalara ve isimlerini zikredemediğim tüm hayır sahibi kardeşlerimize teşekkür ediyorum, yolun daha henüz başındayız binamızın tamamlanması için hayır sahibi kardeşlerimizin, büyüklerimizin kıymetli yardımlarını bekliyoruz. Rabbim kabul buyursun, ramazan vesilesiyle daha da bereketlendirsin" ifadeleriyle kursumuz hakkında kapsamlı bir bilgi vererek, hayır sahiplerimizi teşekkür ile andı.

Ayrıca Müftü YAMAN "İl Müftümüz Dr. Hasan ÇINAR hocamıza, desteğiniz ve ziyaretinizden dolayı bizleri onurlandırdınız ve mutlu ettiniz. Bu vesileyle bir daha zatı âlilerinize şükran ve saygılarımı sunuyorum, il Müftü yardımcısı hocalarıma da ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

İl Müftümüz, "Seyhan Müftülüğümüzün yapmakta olduğu bu çalışma şehrimizdeki Kur'an ve hafızlık eğitimine büyük katkısı olacak, hafızlar için yatılı kapasitemiz daha da artacaktır, Tepebağ kız Kur'an kursumuzun Adana'mıza hayırlı olmasını ve tadilatının tamamlanmasına yönelik çalışmalarda sizlere başarı ve kolaylıklar diliyorum" dedi.