07.06.2023

Adana'dan İlk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla hac fârizasını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara doğru yola çıkmaya hazırlanan 189 kişilik hacı adayı kafilesi, Şakirpaşa Havalimanı'ndan duâlarla uğurlandı. Hac kafilesinin hareketi öncesinde Şakirpaşa Havalimanı'nda uğurlama programı düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, İl Müftüsü Mehmet Taşcı, ilçe müftüleri, din görevlileri, şube müdürleri, hacı adayları, aileleri ve yakınları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Taşcı; "Hacılar ve umreye gidenler Allah'ın elçileridir. Bizler sizleri oraya elçi olarak gönderiyoruz. Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: "Allah onları çağırdı, onlar icâbet etti. Artık onlar ne isterse, Allah onların isteklerini yerine getirir." Böyle nasiplerle dolu bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Cenâb-ı Allah sâlimen gidip gânimen dönmenizi nasip eylesin. Ne umduysanız onları bulmanızı nasip eylesin" dedi. Adana Valisi Dr. Süleyman Elban da kutsal topraklara giderek hac ibadetini gerçekleştirecek hacı adaylarına hitâben kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Hac ibadetinin dinimizin önemli şartlarından biri olduğunu dile getiren Vali Elban; “Yüzlerce müracaatçı arasında nasibi açık olan insanlarsınız. Bu anlamda Allah katında kendinizi kutlu ve bahtiyar hissetmelisiniz.” dedi. Program, İl Müftüsü Mehmet Taşcı'nın yapmış olduğu duâ ile son buldu.