05.06.2023

Tâlim ve Tashîh-i Hurûf Kursu, Bitirme Sınavı ile Tamamlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde; camii hizmetlerinde görev alan personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerîm tilâvetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek ve Kur'an-ı Kerîm'i güzel bir edâ ile okumalarını sağlamak amacıyla il müftülüklerince "Tashîh-i Hurûf Kursları" açılmıştı. Bu kapsamda 12 hafta süren kurs sonunda, Adana İl Müftülüğünde 13 kursiyere yönelik bitirme sınavı düzenlendi. Sınavda İl Müftü Yardımcısı Durdane Coşkun başkanlığında Sabancı Merkez Camii Baş İmam Hatibi Ömer Altundağ ve Fet Ahmet Gülşen Camii İmam Hatibi Tarık Karadağ'dan oluşan komisyon görev yaptı. Tüm kursiyerin başarılı olduğu sınav sonunda İl Müftü Vekili Ahmet Demirer ile Tâlim ve Tashîh-i Hurûf kursunda öğretici olarak görevli olan komisyon üyeleri tarafından kursiyerlere katılım belgeleri verildi. Belge takdîminin ardından İl Müftü Vekili Ahmet Demirer, kursa katılarak gayret gösteren tüm din görevlilerine teşekkür etti.