01.06.2023

Umre ile Ödüllendirilen Gençlerden, Umre Dönüşünde İl Müftüsü Mehmet Taşcı'ya Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanlığı "Gençliğe Değer" projesi kapsamında il ve ilçe gençlik koordinatörlükleri bünyesinde dînî, sosyal ve kültürel içerikli faaliyetlerde aktif görev alan ve umre ile ödüllendirilen üniversite öğrencileri umre dönüşü Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı'yı ziyaret etti. İl müftüsü Mehmet Taşcı, bu ziyaretin kendisini duygulandırdığını ifade ederek sözlerine şunları ekledi: "Bu ülkenin, bu dünyanın siz gençlere ihtiyacı var. Sizin mutluluğunuz bizi mutlu eder." Umreden gelen gençler, TDV gençlik kollarında aktif olarak görev almak istediklerini müftü beye bildirdiler. Bunun üzerine Müftü Taşcı; "İnşallah yakın zamanda sizlerin de desteğiyle vekaletle kurban bağışı çalışmalarında bulunacağız. Ben de, "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sizlerle birlikte sahada çalışmak istiyorum" dedi. Haseki Eğitim Merkezi Emekli Öğretim Üyesi Ali Rıza Temel, İl Müftü Yardımcısı Durdane Coşkun, Şube Müdürü Mevlüt Baycu, TDV Adana Şube Temsilcisi Mustafa Gündüz ile öğrencilere umre ziyaretinde rehberlik eden İmam Hatip Ahmet Çiftçi de bu ziyarete eşlik ettiler. Haseki Eğitim Merkezi Emekli Öğretim Üyesi Ali Rıza Temel ise gençlere hitâben; "Gençleri önemsiyoruz. Gençler de kendilerini önemsemeli. Dünyanın problemlerini çözecek olanlar mâneviyatla donanmış gençliktir. Gençlerin kendilerinin dışında da sorumlulukları olmalıdır. Siz gençlerin Necip Fazıl, Mehmet Akif, Nureddin Topçu, Muhammed İkbal gibi şahsiyetleri tanıması ve örnek alması gerekiyor. Gençler bu memleketin servetidir. Yıkılan binalar yapılır ancak ahlâk, maneviyat çökerse onu inşa etmek zordur. Siz gençleri seviyorum, sizler bizim ümidimizsiniz.Haydi siz de bir iz bırakın" diyerek bu ziyarete önemli katkılarda bulundu. Ziyaret vesilesi ile TDV'nin yeni gençlik sorumlusu ile yeni kadrosu belirlendi. Müftü Taşcı, ziyaretlerinden dolayı gençlere ve misafirlerine teşekkür etti.