27.03.2023

Adana'da “Birr Lokma Bin Sofra” iftarı

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce 81 ilde “Birr Lokma, Bin Sofra” temasıyla Adana’da iftar programı düzenlendi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen iftar programına Vali Dr. Süleyman Elban, Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Rıfat Türker, Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Develi ile vakfın desteklerinden faydalananlar katıldı.

İftarda Programda İl Müftüsü Mehmet Taşcı dua etti.

İftar programında konuşan Vali Dr. Süleyman Elban başta devlet olmak üzere vatandaşların her türlü varlığıyla bu bölgeyi ayağa kaldırmak için büyük çaba gösterildiğini belirterek, "Herhangi bir menfaat, karşılık beklemeden malıyla canıyla emeğiyle her türlü imkanıyla kendisini bir amaca vakfetmek ve adamak kültürü, bu yaşadığımız felakette de dipdiri ortaya çıktı. Rabbim herkesin yapmış olduğu yardımı gayreti makbul eylesin" dedi.

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Rifat Türker ise, "Asrın felaketinde Adana'da 68 vakıf kültür varlığından 13'ü hasar görmüştür. Bunlardan 2'si ağır, 4'ü orta, 7'si hafif hasarlıdır. İnşallah bu eserleri, en kısa zamanda onarım ve restore edeceğiz. Vakıflar toplumda sosyal refah sağlanması, kültürel bozuklukların giderilmesi, ekonomik dengenin sağlanması, kısaca toplum düzeninin oluşturulmasında önemli bir görev ifa eden kurumdur. Vakıflar Genel Müdürlüğü bugün bu görevleri 'vakfet, yaşat, yaşa' düşüncesini canlı tutarak yerine getirmektedir" diye konuştu.