20.03.2023

Adana'dan Depremzedeler İçin "İyilik Tırı" Yola Çıktı

Adana Sarıçam İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sarıçam Şubesi öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan 1 tır yardım Kahramanmaraş’a gönderildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Adana Sarıçam'da hazırlanan 1 tır yardım malemesi deprem bölgesine uğurlandı.

Düzenlenen uğurlama programına Adana İl Müftü Mehmet Taşcı, Sarıçam İlçe Müftüsü Osman Canpolat ve din görevlileri katıldı.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremden etkilenen depremzede kardeşlerimize Adana’dan daha önce de tırlarla bir çok destek kolileri gönderdik. Bugün itibariyle de 1 tırımız hazır. Kahramanmaraş’daki kardeşlerimize dağıtılmak üzere oradaki Türkiye Diyanet Vakfı Lojistik Merkezine ulaştırılacak. Rabbim yapmış olduğumuz yardımları kabul eylesin. Bundan sonra da elimizden gelen gayreti göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. İnsanımız gerçekten bu konuda çok büyük bir gayret ve fedakarlık gösteriyor." dedi.