26.01.2023

Müftü Taşcı, Gençlerle "Ara Dönem Kampında" buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığınca gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak, gençlere yönelik hizmetlere ivme kazandırmak amacıyla "Gençliğe Değer ara Dönem Kampı" projesi Adana genelinde Müftülüklerine bağlı Cami ve Kuran Kurslarında da başlatıldı.

Cami ve Kur’an kursu görevlilerin denetim ve gözetiminde yapılan eğitim kampına her gün farklı konularla farklı konuklar misafir ediliyor.

Öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen kamplar üç gün boyunca devam ediyor.

Öğrencileri motive etmek amacıyla kampları ziyaret eden Adana İl Müftüsü Müftü Taşcı, Sarıçam Müftülüğü Gençlik Merkezi ve Yüreğir İlçe Müftülüğüne bağlı Harran Gençlik Merkezi ve Anadolu Camiindeki 12-14 yaş grubu erkek öğrencilere yönelik Gençliğe Değer Ara Dönem kampları ziyaret etti.

Öğrenciler için ara tatilde yapılan bu kampın unutulmaz bir anı olacağını belirten Müftü Taşcı, İl Müftülüğü olarak gerçekleştirilen kampta sportif faaliyetler yapıldığını, milli ve manevi değerler eğitimi verildiğini, insanlarla iyi ilişkiler kurabilme ve kendini geliştirme becerisi kazandırıldığını sosyal etkinlikler, kitap okuma, seminerler, şiir ve musiki faaliyetleri gerçekleştirildiğini söyledi.

Müftü Taşcı, “ Diyanet İşleri Başkanlığımız nezdinde Adana İl Müftülüğü olarak elimizden geleni yapıyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizlerin ahlaklı, erdemli bireyler olarak yetişmeniz için İl Müftülüğü olarak her türlü desteği vereceğimizi ve her zaman yanınızda olacağımızı söylemek isterim. Kamp süresince geçirdiğiniz bu üç günü dolu dolu yaşayarak buradan güzel şeyler öğrenerek ayrılacağınızı umut ediyorum.” dedi.

Kampa katılan öğrencileri ve onların nezdinde ailelerini tebrik edip, hayat boyu başarılar dileyen Müftü Taşcı, öğrencilere hediye takdim ederek kamptan ayrıldı.

Ziyarete, Adana İl Müftü Yardımcısı Yusuf Dikmen ve Yüreğir Müftüsü Dr. Süleyman Şahin’de eşlik etti.

31 Ocak 2023’ten sonrada ise Seyhan, Çukurova ve diğer ilçelerde de "Gençliğe Değer ara Dönem Kampı" devam edecektir.