20.01.2023

Adana Müftüsü Taşcı, Ceyhan’da Din Görevlileriyle Buluştu

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, İlçe ziyaretleri kapsamında Ceyhan’da din görevlileri ve öğrencilerle buluştu.

Müftü Taşcı, Ceyhan İlçesinde bir dizi programa katıldı.

İlçe Müftüsü İbrahim Memiş’i makamında ziyaret eden Müftü Taşcı, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ceyhan Müftülüğü Konferans Salonu'nda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Müftü Taşcı, Bizlerin asli görevi mihrap, minber ve kürsü görevi olduğu gibi, sokak sokak, ev ev, kapı kapı dolaşarak milletimize yüce dinimizi anlatmakta görevimizdir. Öncelikle kalbimizi ve ruhumuzu göreve hazır hale getirmeliyiz. Bir din gönüllüsü öncüdür, rehberdir her din gönüllüsü ilim, hikmet ve marifetle donanımlı olmalıdır.” dedi.

Müftü Taşcı, Din Görevlileri şahsiyet, karakter ve ahlâken toplumun en iyi ve örnek insanı olmak zorundadırlar. Din Görevlisi sadece camide değil, hayatın tümünde Din Görevlisi olduğunu unutmamalı, insanlarla hayatın her safhasında, her aşamasında karşı karşıya bulunduğunun farkında olmalıdır.

Din görevlileriyle buluşma programı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Toplantı sonrasında Ceyhan İlçe Müftülüğü Merkez Yatılı Kız Hafızlık Kuran Kursunu ziyaret eden Müftü Taşcı, kurs yöneticilerinden yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Sınıfları ziyaret eden Müftü Taşcı, öğreticiler ve öğrencilerle sohbet etti.

Müftü Taşcı’ya Hac ve Umre Müdürü Ali Hançer de eşlik etti.