29.11.2022

Müftülük Öksüz ve Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Seyhan Müftülüğü ADRB Bürosu organizasyonunda, Seyhan Kızılay'ın katkılarıyla 30 yetim ve öksüze kahvaltı verilerek yiyecek ve giyecek yardımı yapıldı.

Yüreğir Belediyesi Bekir Fevzi Yıldırım Sosyal Tesisi'nde gerçekleştirilen programa Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman, Türk Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, Seyhan Şube Başkanı Reşat Karaca ve Seyhan ADRB üyeleri katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşcı, hayırseverlerin katkısıyla giydirilen 30 çocuğun sevinçlerine ortak olduklarını belirtti.

Müftü Taşcı; "Peygamber Efendimiz bir defasında sahabenin de bulunduğu bir ortamda 'Ben ve yetimi koruyup gözetenler cennette yan yana olacağız' diyor. Yetimler gerçekten bizlere Allah'ın emanetleridir. Tüm ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçlarını ulaştırmak istiyoruz. Bugün de bu amaç için Seyhan Müftülüğümüz ADRB Bürosu organizasyonunda Seyhan Kızılay'ın katkılarıyla yetim ve öksüzlerle kahvaltıda bir araya geldik" dedi.

Müftü Taşcı, çocukların sevinçleriyle sevindiklerini belirterek; "Onların sevinçlerine ortak oluyoruz. Bugün burada bu güzel çalışmaya eşlik edelim dedik. İnşallah hâli vakti yerinde olan kardeşlerimize bir örneklik teşkil eder. Bu güzel ortamı hazırlayan, bu Allah'ın emanetlerinin başlarını okşama fırsatı verdiği için ve onların yüzünü güldürdüğü için bütün ekibe, kardeşlerime teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda çocuklara çeşitli hediyeler takdîm edildi.