21.09.2022

Müftü Taşcı, Öğretmenlerle Gençliği Konuştu

Adana Önder İmam Hatipliler Derneği ADİMDER, Sarıçam ve Yüreğir'deki Okul Müdürleri ve Meslek Dersleri Öğretmenleri ile toplantı düzenledi.

İlim Yayma Cemiyeti Yurdunda yapılan toplantıya İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık, Sarıçam Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal, Yüreğir Müftüsü Dr. Süleyman Şahin ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda gençlerin güncel sorunları, din görevlileri ve öğretmenlerin beraber çalışmaları, imam hatip okullarında okuyan öğrencilerin mesleki eğitim alanında kendini geliştirerek camilerimizde çalışmalar yapmaları konularında istişareler yapıldı.

Adana Önder İmam Hatipliler Dernek Başkanı Veyis Şahin yaptığı konuşmada; İmam Hatip meslek dersleri öğretmenlerinin İmam Hatip okullarının bel kemiği olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Mehmet Taşçı’da İmam Hatip öğretmenlerinin çok gayret etmesi gerektiğini kendileri üzerinde çok büyük yükün olduğunu söyledi.

İl Müftülüğü olarak öğrencilere yönelik düzenlenecek etkinliklere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Müftü Taşcı, kurumsal birikim ve tecrübelerini kurumlarla paylaşmak istediklerini ifade etti.

Daha sonra toplantı soru cevap şeklinde devam ederek iyi dilekler ve İl Müftüsü Mehmet Taşcı’nın yaptığı yemek duasıyla sona erdirildi.