21.09.2022

İl Müftümüz Taşcı, Seyhan'daki Din Görevlilerle Buluştu

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Seyhan ilçesinde görev yapan 350 imamla bir araya geldi.
Adana İl Müftülüğü toplantı salonunda ilçe merkezi, Seyhan Müftülüğüne bağlı Camilerin imamları ve müezzinleriyle tanışma toplantısında bir araya gelen Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, imamların ve müezzinlerin sorunlarını dinledi.
İlçe Müftülüğünün camilerde yaptığı çalışmaları, yeni yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgileri ve açılacak olan Kur'an kurslarıyla ilgili bilgileri Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman'dan dinleyen Müftü Taşcı, cami imamları ve müezzinlerle de tanışarak sorunlarını dinledi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı gündemdeki konularla ilgili din görevlilerin toplumda daha fazla aktif olması gerektiği, aktivitelerinin cami ile sınırlı kalmaması, toplumun her kesimiyle iletişim ve etkileşim içerisinde olmaları gerekliliği ile ilgili İl Müftüsü Taşcı, din görevlilerini bilgilendirdi.
Mehmet Taşcı "Din Görevlileri şahsiyet, karakter ve ahlâken toplumun en iyi ve örnek insanı olmak zorundadırlar. Din Görevlisi sadece camide değil, hayatın tümünde Din Görevlisi olduğunu unutmamalı, insanlarla hayatın her safhasında, her aşamasında karşı karşıya bulunduğunun farkında olmalıdır. Şöyle ki; insanlar, onları hep gözlemekte ve örnek almaktadırlar." dedi.
Dilek ve temenniden sonra toplantı sona erdi.