17.01.2022

Basın Buluşması

Adana Müftüsü Dr. Hasan ÇINAR, Adana Müftülüğünün 2021 yılında gerçekleşen hizmet ve faaliyetlerini anlatmak üzere Evliya Çelebi Uygulama Otelinde yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda
biraraya geldi. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada; Sahih dini bilginin önemine vurgu yapan Çınar, Adana genelinde il müftülüğü uhdesinde ilçe müftülükleri aracılığı ile gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi.
Her gün yayınlanan fetvaların milyonlarca kişiye ulaştığı, 'Hoşgeldin Bebek' projesi ile yeni doğum yapan anneler, bayan din görevlilerimiz tarafından tebrik edilerek doğumla ilgili bilgilendirme yapıldığı, vefa ziyaretleri kapsamında şehit ve gazi aileleri, engelliler, Hastalar ziyaret edilmek suretiyle gönülleri alındığı, Çukurova Sarıçam Yüreğir ve Seyhan'da açıdan iyilik çarşılarında ihtiyaç sahiplerine gıda ve temel ihtiyaç maddeleri dağıtımı, Cami içi hizmetleri kapsamında, Cami- Engelli Buluşması, Cami- Kadın Buluşması, Cami- Çocuk Buluşması, Sabah namazı buluşmaları şeklinde toplumumuzun tüm kesimini camide buluşturma adına gerçekleştirilen faaliyetlerden bahsetti.
Cami dışında ise Manevi Danışmanlık ve rehberlik hizmetleri kapsamında, Aile ve dini rehberlik, gençlik, engelli destek, bağımlılıkla mücadele, cezaevi, huzurevi gibi Birçok alanda yapılan
din hizmetleri ile ilgiye ve desteğe muhtaç tüm kesimlerin yanında olduğumuzu, Pandemi sürecinde Vefa sosyal destek gruplarında görev alan 897 din görevlisinin özverili bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet etiğine vurgu yaptı.
Din eğitimi alalında personelin mesleki yeterliliğini geliştirmek adına ezan kursu vb. hizmet içi eğitim kurslarıyla şuana kadar 1909 personel eğitim almıştır. 4-6 Yaş Kur’an kurslarına vurgu yapan
Müftü Çınar, göreve başladığı günden bu yana kurs sayısını %135 artırarak 247 kursta çocuklara
eğitim verdiklerini söyledi.
Adanamızın mana iklimine kazandırılan, Kız öğrenci yurdu, Ekim ayı içerisinde Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılan Çukurova üniversitesi 57 alay şehitleri camiinin önemine vurgu yaptı. 2022 yılı içerisinde Adana genelinde inşa edilecek Cami Kur'an kursu hizmet binaları hakkında da bilgi veren Çınar, basın mensuplarını müftülük hizmetleri hakkında sordukları soruları da cevapladı.
Yapımı planlanan dini yüksek ihtisas eğitim merkezi binası için Menekşe köyümüzde hazırlanan 20 dönümlük arazi ile ilgili çalışmalarını anlatan Çınar bu merkezin Adana için önemini belirtti. Hediye takdimi, iyi niyet temennileri ve bir sonraki toplantıda görüşme dilekleriyle toplantı sona erdi.