10.01.2022

ADANA’DA İMAM HATİP VE MÜEZZİN KAYYIMLARIN TALİM TASHİH-İ HURUF ve EZANI GÜZEL OKUMA KURSU TAMAMLANDI

Adana’da Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin talim, tecvid,tashih-i hurûf ve mehâric-i hurûfla ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun güzel bir şekilde okumalarını sağlamak amacıyla, 11/10/2021-30/12/2021 tarihleri arasında düzenlenen "TALİM VE TASHİH-İ HURUF KURSU" , Müezzinlik bilgi ve becerilerini geliştirmek Ezan, Sala ve kamet makamlarının ugulamalarını öğrenmek için 29/11/2021-30/12/2021 tarihleri arasında 8.si düzenlenen ‘EZANI GÜZEL OKUMA KURSU’ tamamlandı. Kursta başarılı olan personel için İl Müftülüğünde düzenlenen programda;

İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar; ‘Hayatımızın her alanında olduğu gibi personel eğitim hizmetlerini çok önemsediklerini, mesleki gelişimlerini daha verimli hale getirmek için kurslar düzenlediklerini ve bunun ilimizin manevi iklimine de katkı sağladığını söyleyerek, başarılı olan kursiyerleri tebrik etti’.

Vali Yardımcısı Muzaffer ŞAHİNER’de; Kursu başarı ile bitiren tüm İmam Hatip , Müezzin Kayyımlar ve Kur’an kursu öğreticilerinin başarılarının devamını dileyerek, bu eğitimlerin sosyal hayatımıza da olumlu yansımalarının olduğunu ve yeni kursların açılmasının faydalı olacağı ifadesinde bulundu.

Kursiyerlerin katılım belgelerini, Vali Yardımcısı Muzaffer ŞAHİNER ve İl Müftüsü Dr. Hasan ÇINAR takdim ettiler.