30.11.2021

Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması” Konulu Panel Düzenlendi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Adana İl Müftülüğü tarafından “Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması” kapsamında "Şiddet İnsan Onuruyla Bağdaşmaz" konulu panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü İl Müftümüz Dr. Hasan Çınar’ın yaptığı panele; Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama 1 Daire Başkanı Dr. Ömer Özgül, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelde İl Müftümüz Dr. Hasan Çınar panelin açılışını yaparak ailenin öneminden bahsetti. Atama 1 Daire Başkanı Dr. Ömer Özgül, “Aile İçi Şiddetle Mücadelede Dini Referanslar”, Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer ise, “21. yüzyıl'da anne baba olmak” konularında sunum yaptılar.

Pandemi kurallarına riayet edilerek Çukurova Müftülüğü Ramazanoğlu Camii Konferans Salonlunda düzenlenen programa, Başkanlık Vaizi Ramazan Ilıkkan, İl birim amirleri, STK temsilcileri, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ile öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.