21.10.2021

Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ve Panel

Hz. Peygamber’in dünyayı teşriflerinin seney-i devriyesi münasebetiyle, toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olması amacıyla 2021 yılı Mevlid-i Nebi Haftası " Hz. Peygamber ve Vefâ Toplumu" teması çerçevesinde çeşitli programlarla işlenmektedir.

Hafta münasebetiyle Çukurova İlçe Müftülüğü Ramazanoğlu Camii Konferans Salonunda İl Müftümüz Dr. Hasan ÇINAR'ın başkanlığında, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet YILMAZ, Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. M. Zeki UYANIK ve Adana İl Müftü Yardımcısı Dr. Mekki SOLMAZ'ın katılımlarıyla din görevlilerine yönelik panel düzenlendi.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan program İl Müftümüz Dr. Hasan ÇINAR’ın açılış konuşması ile devam etti. Konuşmasında, “İnsanlığın hiç olmadığı kadar o kutlu elçinin getirdiği mesajları anlamaya ve yaşamaya ihtiyacı var. Onun reçetesi emsalsizdir, zamansızdır. Onun reçetesi Kur’an’ dır.” dedi.

Kur’an’ı Kerim’den, Peygamberimizin hayatından ve islam tarihinden vefa örneklerinin serlevha edildiği panel İl Müftümüz Dr. Hasan ÇINAR’ın yaptığı dua ile sona erdi.