08.01.2021

Adana’da Bir İlk "Aşere Takrib Kursu Tamamlandı"

İlimiz Müftülüğü hizmet binasında, Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam İlçe Müftülüklerimizde görevli İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar için, İl Müftümüz Sayın Dr. Hasan ÇINAR’ın gayretleri ile 06/11/2017 tarihinde başlayan, 3 yıl süren ve Adanamızda ilk olma özelliği taşıyan "Aşere Takrib Kursu" 04/01/2021 tarihinde sona ermiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Yaşar ÇUHADAR’ın başkanlığında, aynı kurul üyesi Hüseyin KÜÇÜK ve Seyhan İlçesi Sabancı Merkez Camii Uzman İmam-Hatibi Ömer ALTUNDAĞ’dan müteşekkil sınav komisyonunca ilimiz müftülüğünde 07/01/2021 tarihinde yapılan bitirme sınavı ile neticelenmiştir.

Kursumuza devam eden din görevlilerimiz, 3 yıl süreyle azim ve sebatla ellerinden gelen tüm gayreti sarf etmişlerdir. Bitirme sınavına katılan din görevlilerimizin hepsi kursu başarıyla tamamlamışlardır.