14.02.2020

İlçe Müftümüz Osman Canbolat Reyyan ve Mehmet Erol gençlerimizin nikahlarını kıydı

İlçe Müftümüz Osman Canbolat tarafından Müftülük Makamında kıyılan nikah töreninde Erol çifti dünya evine girdi.

Ailenin ve evliliğin önemine işaret eden Müftü Canbolat, genç çifte evlilik işlemleri ile ilgili yönetmelik metnini okudu. Şahitler huzurunda birbirlerini eş olarak kabul edip etmediklerini soran Müftü Canbolat, gelin ve damattan “evet” yanıtını aldıktan sonra çiftin nikahını kıydı.

Şahitler huzurunda imzaların atılmasının ardından Müftü Canbolat evlilik cüzdanını geline takdim etti. Genç çifti evlilik konusunda uyardıklarını belirterek “Genç çiftimizin resmi nikahını kıyıyoruz. Biz bu nikahı kıyarken aynı zamanda İslam'a göre evliliğin önemi, karı-koca arasındaki karşılıklı vazife, evliliğin devamı ile ilgili yapılması gerekenleri de anlatıyoruz” dedi.