11.03.2020

Bağımlılıkla Mücadelede Kurumlar Arası İşbirliği

Kaymakamımız Sayın Fatih Ayaz Beyin riyasetinde İlçe  Müftülüğünün sekreteryasını yürüttüğü Kurumlar arası Bağımlılıkla Mücadele Paneli düzenlendi. Panele Adana Yeşilay Başkanı Mehmet Aslanbaba, İlçe TSM Başkanı Dr. Rafet Kerimoğlu ve Hemşire Merve Birer, İlçe Milii Eğitimden Rehber Öğretmenler Öykü Tuturga Koç ve Havva Gör Özen, İlçe Jandarma Komutanı Eren Öner ve Tuzla Karakol Komutanı Fırat Kartal, İlçe Müftülüğünü temsilen İl Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörü Nuh Ünaldı katıldı.

Panelin moderatörlüğünü yapan İlçe Müftümüz Dr. Mehmet Akif Coşkun açılış ve selamlama konuşmasında, istiklal ve istikbalimizin garantisi olan gençlerimizin kendilerini biyolojik, fizyolojik ve manevi olarak helake götüren başta her kötülüğün anası alkol, sigara, uyuşturucu maddeler olmak üzere her türlü bağımlılıktan uzak olmaları gerektiğini; bunun için de her ebeveyne birtakım sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

İlçe Müftümüzün açılış konuşmasının ardından Adana Yeşilay Başkanı Aslanbaba, Yeşilayın faaliyetleri, bağımlılığın belirtileri, bağımlılıkla mücadelede müracaaat edilecek kurumlar ve irtibat telefonları noktasında velileri bilgilendirdi. Ayrıca böyle bir programı organizesinden dolayı İlçe Müftüsüne teşekkür etti.

Sonrasında TSM İlçe Başkanlığından Hemşire Merve Birer konunun sağlıkla alakalı kısmına yer vererek güncel güdemi oluşturan Korona Virüs hakkında bilgi verdi.

Milli Eğitimi temsilen söz alan Rehberlik öğretmenleri Koç ve Özen de konunun daha ziyade öğrenci boyutunu işleyerek velilere düşen sorumluluklar konusunu işledi.

İlçe Jandarma Tuzla Karakol Komutanı Kartal bağımlılık sonucunda toplumda meydana gelen trafik kazaları, yaralamalar, cinayetler ve aile içi şiddete vurgu yaparak konunun kanuni boyutunu anlattı.

İlçe Müftülüğünü temsilen Panele katılan İl Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörü Ünaldı ise gençlerimizin bağımlılık öncesi nasıl tedbirler alacağını ve bu konuda velilere düşen sorumluluklar bağlamında konuyu işledi. Ayrıca İl Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörü olarak bugüne kadar yapılan faaliyetler ve sonuçları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Son olarak İlçe Müftümüz Coşkun, Panelin değerlendirme konuşmasını yapıp hem kurumlara hem de katılımcılara Kaymakam Bey ve kendi kurumu adına teşekkür etti.